2017. szeptember 11., hétfő

Schirilla György Nagykőrösön!

Fotó: Schirilla György facebook
Schirilla György őszi közösségi futósorozatának szeptember 15-i állomása Nagykőrös lesz. Az egészséges életmódot népszerűsítő futáshoz a gimis diákok is csatlakoznak. Villáminterjúnk a nemzet rozmárjával. 

Ha az emberek meghallják a Schirilla nevet, az első dolog, ami eszükbe jut: a jeges Duna átúszása. Édesapád, id. Schirilla György (1939-1999) már az ötvenes évektől rendszeresen átúszta a sokszor jégtábláktól hemzsegő Dunát, és ezt a hagyományt Te is folytattad. Jógával és reflexológiával is foglalkozol, de mostanság az egészséges életmód népszerűsítésére szervezett futásaid kapcsán hallani rólad. 
Már egészen fiatal koromban megismerkedtem a futással, természetesen apám jóvoltából. A futás erőt, önbizalmat, kitartást ad az élethez és leginkább arra jó, hogy az így kapott egészséges önbizalommal legyőzzük önmagunkat. Elkezdtem futásokat szervezni, ahol több százan, nem ritkán ezren futnak velem, nemes célokért. Ezek országos szintű és hírű rendezvények, melyek sokszor több megyét érintenek. Többek között futottam már szívbeteg gyerekekért, cukorbetegekért, az egészséges életmódért és az állatok világnapján is. Az általam szervezett közösségi futások hangulatosak és hasznosak.

Hogyan néz ki a mostani programod?
Törökszentmiklóstól futok Kecskemétig és onnan tovább Tiszakécskére. Ez egy hétnapos futás lesz, napi 40-50 kilométerre lebontva. Az a célom, hogy a futásommal megmozgassam a gyerekeket az egészséges életmód tükrében. Több száz gyereket várok Nagykőrösön is, köztük a gimis diákokat.

Jártál már nálunk korábban is?
Hogyne! Egyszer futottam már itt körülbelül 10 évvel ezelőtt a Cukorbetegség világnapján és akkor éppen a ti kollégiumotokban volt a szállásom. Jó emlékeim vannak innen.

Kik támogatják a kezdeményezésedet?
A futásomat mindig helyi vállalkozók támogatják, városotokban is van 6-7 támogatóm.

Hogy néz ki a nagykőrösi programod? Mikor találkozhatunk veled?
Előző nap Cegléden vagyok, onnan futok át hozzátok szeptember 15-én, pénteken. Körülbelül 8:45-kor érem el a várostáblát, ahol már csatlakozhattok is hozzám. A gimnazisták mellett a Rákóczi iskolásokkal fogok még futni egy jót! Várok minden érdeklődőt szeretettel! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése