2017. szeptember 3., vasárnap

Kécskei Pallérozó - A 2. nap

Hosszú és mozgalmas nap után az új gimis diákok bungalójukba tértek, hogy kipihenhessék a fáradalmakat. A reggel, vagy inkább hajnal azonban nagyon hamar eljött... A Pallérozó második napjáról készített beszámolót Szöllősi Kitti. 

Reggel háromnegyed hatkor a DÖK-ösök ébresztették az új rendészetis diákokat az Önkormányzati Üdülő faházaiban. Csípős volt a reggel, a nap még fel sem kelt, de a 9.d-s tanulók pillanatok alatt felpattantak és már készen is álltak az újabb kihívásokra. Tóth Csenge 12.b osztályos tanuló reggeli átmozgató edzésre "invitálta" az osztályt, akik lekocogtak a Tisza-partra és elvégezték a frissítő gyakorlatokat. Eközben a többi új diák még az igazak álmát aludta, ám nekik sem tartott sokáig a pihenés, mert fél hétkor ébresztette őket a táncba hívó zene a Barack Hotel bungalóiban. Álmosan szivárogtak ki faházaikból és lassan vették fel a ritmust a DÖK-ösökkel. A sportos reggeli ébresztőt követően mindenki elfogyaszthatta a reggelit, melyet a szervező diákok szállítottak házhoz. 

Ezt követően Suba Csaba DÖK-segítő tanár vezetésével megindultak a Tisza-part felé, ahol különböző feladatok vártak a gólyákra. A mozgalmas délelőttöt Sípos Péter István intézményi lelkész nyitotta meg egy rövid áhítattal, majd bemutatták új
 cserediákunkat, Autum Victoria-t, aki Kanadából érkezett és ebben a tanévben a 11.a osztály tanulója lesz.


Autum Victoria, a kanadai cserediák
A négy osztály négy különböző helyszínen kezdte meg a délelőtti csapatépítő feladatok teljesítését. Sípos Peti bácsi különféle közösségi játékokkal készült, a Masters Eb-n minap 5. helyet szerző Kissné Somogyi Rita tanárnővel íjászkodni lehetett, a DÖK-ösök pedig különböző ügyességi feladatokkal készültek a gólyáknak, mint például mocsárjárás, szaladgálós amőba, kötélhúzás, homoksellő építése. Szakál Lóránd vezetésével mindenkinek lehetősége nyílt kipróbálni a sárkányhajózást. Az osztályoknak 45 perc állt rendelkezésükre egy-egy állomáson tartózkodni, a fordulók között pár perces szünetek voltak, és a folyamatosan szóló zene tette hangulatossá a délelőttöt. 

A programok egy óra körül értek véget, a kécskei strandron elfogyasztott ebéd után a
 tábort az önkormányzati szálláson zártuk. Itt Csaba bácsi ismertette a következő napok eseményeit, majd az osztályok közötti versenyek eredményeit hirdette ki a Diákönkormányzat elnöke, Cseh Petra 12.a osztályos tanuló. Még egyszer, utoljára eltáncolták a gólyák a közös táncot, és fél négykor befutottak a buszok, amik visszaszállították a kellemesen elfáradt új osztályokat és osztályfőnökeiket Nagykőrösre.

Úgy tűnt, mindenkinek sikerült kicsit beilleszkedni az új osztályába, és jó reményeket fűznek a közösségükhöz. Mi pedig várjuk a szeptember 22-i Csömöte Csörtét, ahol az iskola valamennyi tanulója előtt bemutatkozhatnak a végzősök által összeállított feladatokon keresztül. 



A második nap képei: 

A második nap videós összefoglalója: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése