2018. május 12., szombat

Ballagás

103 végzős diák ballagott el iskolánkból május 5-én, szombaton. A 11. évfolyamosok péntek délután és szombat hajnalban csodaszépen feldíszítették a ballagó osztályok osztálytermeit és a gimnázium folyosóit. A 10 órás istentiszteleten Szabó Gábor nagytiszteletű úr, a fenntartó református egyházközség lelkészelnöke, az igazgatótanács elnöke tartott prédikációt. Iskolánk énekkara is szerepelt Ecsedi Péter karnagy vezetésével és Dr. Dávid István orgonaművész, kántor közreműködésével. A ballagtató évfolyam nevében Cselóczki Boglárka 11.a osztályos tanuló köszönt el a végzősöktől, a ballagó diákok nevében pedig Kapás Gábor mondott ünnepi beszédet. Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea igazgatónő ünnepi gondolatait követően a jutalmak átadására került sor. 
A legjobb végzős diák kitüntető címet, az ezzel járó trófeát, oklevelet és 20.000 Ft jutalmat, a Losontzi István-díjat ebben az évben Czinege Petra 12.b osztályos tanuló kapta. 
A kiváló diák címet, az ezzel járó oklevelet és 10.000 Ft jutalmat Cseh Petra (12.a) Kapás Gábor (12.a), Berényi Petra (12.b), valamint Tóth Csenge Piroska (12.b) kapta. 
Az iskoláért emlékplakett arany fokozatát, az ezzel járó oklevelet és plakettet Árki Vivien (12.a), Kőházi-Kis Dorina 12.a, Barna Alexandra (12.b), valamint Szabó Karina Anita (12.b) kapta. Az iskoláért emlékplakett ezüst fokozatát pedig Cserei Anna Bella (12.a), Pap Alexandra (12.b), valamint Czira Ferenc (12.e) kapta.  
 
A Jó tanuló, jó sportoló címet, a vele járó oklevelet és serleget Mészáros Attila (12.b) és Kozma Ákos Dávid (12.e) érdemelte ki. 
Az elmúlt tanévekben végzett énekkari szolgálatért tárgyjutalomban részesült Balázs Vanda (12.a), Onhausz Réka (12.a), Patik Adina (12.a), Novák László Berény (12.b) és Egri Dávid (12.c).
A diákközösségben végzett szolgálatért a Diákönkormányzat által odaítélt díjat Cseh Petra (12.a), valamint Tóth Csenge Piroska (12.b) kapták.
A Biblia és a zászlók vezetésével a végzős diákok hagyományosan a Polgármesteri Hivatal előtt, a Hősök terén keresztül rövid séta után a gimnázium udvarán az Iskolahimnusszal búcsúztak az Alma Matertől, majd visszavonultak osztálytermeikbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése