2018. május 25., péntek

Látogatás a SIIX-ben

Május 24-én délelőtt iskolánk meghívást kapott a SIIX Corporation Hungary nagykőrösi vállalatától üzemlátogatásra. Húsz emelt szintű informatika képzésben tanuló diák részvételével, Balog Gabriella igazgatóhelyettes és Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea igazgató kíséretével valósult meg ez a pályaorientációs célú program.
Az osakai központú, gyártási szakterületén, profiljában a világon 13., Európában az 1. legjelentősebb cég jelenleg 164 dolgozóval üzemel, 2018. végére 300-ra emelkedik a munkavállalók létszáma.
Márkusné Bojtos Rita HR-menedzser, Ruzsinszky Klaudia HR-generalista, Tóth Imre mérnökség-vezető színes, sokrétű tájékoztatást adott az üzemet érintő minden területről. Prezentációt, majd a gyártósor működését is megtekinthették. Különleges, egyedülálló élményben volt részük.
A tanulók ECDL bizonyítvány modulokkal rendelkeznek, sikeresen vizsgáznak, ily módon erősen motiváltak a vállalatnál folyó munkával kapcsolatban. Az előadások és a diákok kérdései alapján széleskörű információt kaphattak a SIIX munkájáról, az informatika és az angol nyelv fontosságáról. A két és fél órás látogatás végén megtisztelte őket személyesen Mr. Jackson, az ügyvezető igazgatóhelyettes úr is. A korábban vele történt megbeszélés alapján hosszú távú együttműködést tervez a két intézmény, a fiatalok pályaválasztását, pályaorientációját segítve.
Ezúton is nagyon köszönjük a meghívást. Eredményeket, sikereket kívánunk a cégnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése