2018. március 5., hétfő

Házhoz jött a zenede

Hatalmas sikert aratott a fiatalok között Bordás József és zenész társainak előadása ma délelőtt a kulturális központ színháztermében. Kétszáz általános- és középiskolás volt kíváncsi a muzsikusok előadására, amely lényegében egy zenei időutazás volt. Iskolánkból az énekkarosok valamint a 11.a osztály tekintette meg a műsort.
Az elmúlt három év során negyvenöt városban, száztizenöt előadást tartott a „Házhoz megy a Zenede”. A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja 2018-ban, így újabb nyolc városban további húsz előadással gondoskodhatnak a zenészek a fiatalok zenei kultúrára neveléséről.
Az országjáró turné nagykőrösi állomásán is az volt a cél, hogy megismertessék a közönséggel a huszadik század könnyűzenéjét a húszas évektől napjainkig. Louis Armstrongtól Bruno Marsig mindenbe belekóstolhatott a nézősereg: volt itt jazz, blues, funk, beat, rock and roll, soul és pop is. Egy-egy korszak zeneiségének bemutatása mellett a hozzá tartozó tánc- és öltözködési stílusokat is felvonultatták.
A program érdekessége, hogy Bordás József művészeti vezető ebben az évben a szólóénekre Farkas Zsoltot, a Sztárban sztár ifjú tehetségét kérte fel. Az ő hangján csendültek fel az elmúlt negyven év korszakalkotó énekeseinek slágerei.
Íme egy kis ízelítő a remek hangulatról:
A stáb tagjai voltak:
- Bordás József, moderátor, dob
- Farkas Zsolt, ének
- Balogh Roland, gitár
- Balogh Zoltán, zongora
- Farkas Ágnes, tánc
- Fonyó Sebastian, tánc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése