2018. március 2., péntek

Elindult a kihívás hónapja


Ebben a tanévben egy új vetélkedőt szervezett az osztályok számára Suba Csaba DÖK-segítő tanár. Az AJRG Challenge névre hallgató 7 kihívásból álló verseny célja a közös élmények megélése mellett az osztályok összetartó erejének növelése, az egymás iránti barátság és tisztelet elmélyítése és a szabadidő értékes eltöltése. A  felkínált hét kihívásból 2018. március 1-31. között kell teljesíteni minél többet, akár az összeset. A végrehajtott feladatokat képekkel és videókkal kell dokumentálni, melyeket az ajrgchallenge@gmail.com címre kell eljuttatnia az osztályoknak. A feladatok pontozását egy független zsűri végzi majd el, és május 3-án, a diáknapon kerül sor az eredményhirdetésre. A győztes osztály egy évig birtokolhatja a gimi vándorkupáját, emellett még egy ingyen mozizást is nyernek majd. 

Ismerkedjetek meg a kihívásokkal!
(Maximális elérhető pontszám: 80 pont)


Kihívás #1 (10 pontért) 
Az osztály minél több tagja énekeljen el az énekeskönyvből egy zsoltárt 3 versszakkal Nagykőrös egy forgalmas utcáján. Az esemény megvalósulásáról készítsetek videót! 

Kihívás #2 (10 pontért) 
Készítsetek az osztályotoknak saját logót, melyen osztályotok neve mellett szerepeljen az AJRG mozaikszó és egy, a gimihez szorosan kapcsolódó szimbólum. Az elkészítés technikája szabadon választott: rajzolás, festés, faragás, kollázs, digitális, stb. Az elkészült művet tegyétek ki az osztályteremben és készítsetek róla fotót!

Kihívás #3 (12 pontért)
Öltözzetek egységesen egy tanítási napon! Válasszatok egy színt, egy témát vagy egy stílust és az osztály minél több tanulója öltözzön ennek megfelelően egy normál tanítási napon! Készítsetek csoportképet az osztálytermetekben! A kreativitást díjazzuk!

Kihívás #4 (12 pontért) 
Menjetek együtt a református templomba! Az osztály minél több tagja (más felekezetű tanuló is!) vegyen részt egyszerre egy istentiszteleti alkalmon. A részvételeteket igazoljátok egy csoportképpel, melyen szerepeljen a prédikáló lelkipásztor is!

Kihívás #5 (10 pontért) 
Készítsetek Power Point-os prezentációt (ppt) olyan fotókból, melyen az osztály minél több tanulója egy-egy állattal szerepel. (Ugyanaz a tanuló és ugyanaz az állat többször nem szerepelhet a képeken!) Igyekezzetek minél többféle állatot felvonultatni a prezentációban! Szerepeljen minden kép alatt a tanuló és az állat neve is! (A fotónak nem kell feltétlenül frissnek lenni, készülhetett pl. óvodás korotokban az állatkertben.)

Kihívás #6 (12 pontért) 
Hasznosítsatok újra valamilyen tárgyat, amit felújítás után az eredeti funkciójától eltérő módon használtok az osztálytermetekben! Az újraértelmezett tárgy szolgálhat használati tárgyként vagy dísztárgyként is. A kreativitást díjazzuk, de figyeljetek oda arra, hogy az ízlésesség határát ne lépjétek át! Az átalakítás folyamatáról képeket vagy videót készítsetek! 

Kihívás #7 (14 pontért)
Készítsetek főzős videót, amiben egy általatok választott ételt készítetek és bemutatjátok a munkafolyamatot. Az osztály tagjai közül minél többen jelenjetek meg a videóban, ha csak egy pillanat erejéig is. (Szülői felügyeletről gondoskodjatok!)


A feladatok teljesítéséhez kreativitást, erőt és sok sikert kívánunk minden osztálynak!
„EGYÜTT ARANYAT ÉRÜNK!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése