2018. március 8., csütörtök

Egészségnap a gimnáziumban

Március 1-jén, csütörtökön egészségnapot szervezett a gimnáziumban a III. Semmelweis Egészségverseny harmadik fordulójába jutott két csapatunk Ferencz Gabriella tanárnő irányításával. A program összefoglaló videóját itt tekinthetitek meg, Gabi néni szöveges beszámolóját pedig a videó után olvashatjátok. További sikeres versenyzést kívánunk a 9.b osztályos tanulókból álló AJRG-DNA és Papucsállatkák csapatoknak!
Március 1-én, csütörtökön egészségnapot szerveztünk az iskolában. Ennek az volt az oka, hogy két csapatunk, nevezetesen az AJRG-DNA és a Papucsállatkák továbbjutottak a III. Semmelweis Egészségverseny harmadik fordulójába. A szervezők feladatként azt adták meg, hogy az iskolákban egy tökéletes egészségnapot szervezzünk meg. Az öt-öt fős csapatokkal egészséges süteményekkel, szendvicsekkel, 100%-os üdítőkkel vártuk a programjainkon megéhezett és megszomjazott diákokat és tanárokat. Mindezt a standjainknál kihelyezett büfépultnál tettük lehetővé, melyek kézzel készítettek voltak. Ezeket a témákhoz illő rajzokkal díszítettük ki.
A standunknál mindkét csapat egy-egy kérdőívet töltetett ki a diáksággal. A helyesen kitöltők között egy-egy nyereménycsomagot sorsoltunk ki. Az egyik csomag egy fogmosó készletet tartalmazott, amelyet a Reproduktív és mentális egészségügy témát feldolgozó Papucsállatkák csapat adott át a legjobb megfejtőnek. A másik ajándékcsomag egy vízre aktiválódó törölközőből és kézfertőtlenítőből állt, amelyet az Elsősegélynyújtás és újraélesztés témakört feldolgozó AJRG-DNA csapat sorsolt ki az ügyes megoldók között. Ezek után statisztikát készítettünk arról, hogy a diákok mennyire jártasak ezekben a témákban. A hangulatot az egyenruháinkkal is megpróbáltuk fokozni. A Papucsállatkák fehér köpenye  alatt a kék egyenpóló egy orvosi szettre, az AJRG-DNA csapat piros-sárga ruhája pedig a mentőtisztekére emlékeztethetett mindenkit. Az utóbbinál megjegyezem, hogy a nadrágot saját kezűleg varrtuk, illetve a kitűzőket is mi készítettük hozzá, hogy még élethűbb legyen a mentőtiszti egyenruha.
A csapatok tagjai előadásokat tartottak a kiválasztott témakörökben, melyekhez ppt-t is készítettek. A gyakorlati bemutatók során segítségünkre volt Nagykőrös mentőtisztje és egyben képviselője, Illés Sándor is, aki AMBU babát, elsősegélykészletet és még sok fontos eszközt hozott magával, melyek az elsősegélynyújtáshoz és az újraélesztéshez voltak szükségesek. Szeretnénk megköszönni Illés Sándornak, a tanároknak és a diákoknak, hogy támogattak minket ezen a napon! Kérek mindenkit, hogy a Facebook oldalainkon (Papucsállatkák és AJRG-DNA) kövessen bennünket, ezzel is erőt adva a továbbjutáshoz.

A csapatok honlapjait a 
http://papucsallatkak.ajrg.huvalamint a http://ajrg-dna.ajrg.hu címen érhetitek el. (Az oldalakat Balogh Krisztián 12.e és Egri Dávid 12.c osztályos tanulók készítették.)

Papucsállatkák kampányvideója:
AJRG-DNA kampányvideója: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése