2017. október 1., vasárnap

Meglepetés a Zenei Világnapon

A 2013-ban gimnáziumunkban érettségizett Szűcs András Csaba nem akármilyen videoklippel jelentkezett a Zene Világnapján. A Tears For Fears „Mad World” című dalát feldolgozó Drains (ez lett Andris művészneve, mely a nevének anagrammája is) szociális érzékenységéről is tanúbizonyságot tesz ezzel a zenés üzenettel. 
 
Andris egy olyan osztályban koptatta a gimnázium padjait, ahol egymás után három osztályfőnök is egyengette útját az ötéves nyelvi képzése során: Csízi Katalin, Váradiné-Kusztos Györgyi, végül Bencsikné Szilágyi Zsuzsanna tanárnő. Az érettségit követően egy évet a kecskméti GAMF-on töltött mérnök-informatikus képzésen. Ám ahogy érzékelte, hogy a szakon több a mérnöki rész, mint az informatika, úgy érezte itt nincs értelme maradnia. 2014 nyarát Amerikában töltötte, ahol egy táborban dolgozott 3 hónapon keresztül. Ott olyan impulzusok érték, mely során a letisztultabb, egyszerűbb zenék felé fordult. Rájött, ezek sokkal jobban állnak neki. Ahogy fogalmaz, néha a kevesebb, több. Világjárása után Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem anglisztika szakán tanult egészen idén nyárig, amikor is végül otthagyta az egyetemet. Rájött, ez sem az az irány, amit szeretne végigjárni. Ismét tudatosult benne, hogy nem tud a zene nélkül élni.

Jelenleg Budapesten él, egy hónapja egy informatikai cégnél problémamegoldóként dolgozik, és úgy érzi, végre teljes az élete, és úgy él, ahogy mindig is szeretett volna.

2011 óta ír saját dalokat, többnyire angol szöveggel. Tervei között van egy zenei album megjelentetése, mellyel egy komplett történetet mesélne el. Számára sokkal többet jelent a mondanivaló, mint a slágeresség.  Zenei vonalon két nagy mérföldkövet említhetünk vele kapcsolatban: egyrészt a 2016-os X-Faktort, mely után sok felkérést kapott, másrészt a 2017-es A Dal című műsort, melyben Fedor Kyra mögött vokálozott.

Bár a Drains egyik jelentése lefolyó, nem hisszük, hogy Andrist idő előtt le lehetne húzni. A most megjelent videoklipjében nem csak a hang, a látvány, de a mondanivaló is erőteljes. Andris olyan társadalmi és szociális problémákra irányítja a figyelmet, melyeket meg kellene oldani. A videóban feltűnnek családtagok, barátok, egyetemi évfolyamtársak, munkatársak, felbukkan Csányi Pisti sztárfotós, Rajzó Tamara youtuber, Gazdag-Kötél Orsi, aki többször játszott Nagykőrösön a Körszínház tagjaként és felfedezhetünk benne tavalyi X-Faktorosokat is: Zoller Zsoltit, Kolarics Andit, Fehér Lili vagy Gyöngyi nénit.

Mi a távolból is figyeljük Andris útját és drukkolunk, hogy üzenete és csodaszép hangja minél többekhez eljusson! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése