2017. október 8., vasárnap

Elindult Espelkampba a nagykőrösi csoport

Fotó: Bogáromi Bence (12.e)
Nagykőrös 1991 májusa óta áll testvérvárosi kapcsolatban a németországi Espelkamp városával. Az oktatási, kulturális és gazdasági területeket érintő összeköttetésben kiemelkedő szerepet töltenek be az oktatási intézmények. A nemzetközi kapcsolatot 1996 óta az iskolai cserediák-programokkal mélyítik el. Legutóbb 2016 szeptemberében érkezett 34 diák és 6 nevelő Espelkampból, akiket gimnazista diákok és az Arany János Református Általános Iskola tanulóinak családjainál szállásoltak el. 
2017. október 7-én szombaton este indult útnak 21 gimnazista és 3 tanár kísérő (Ragóné Ország Zita, Bencsikné Szilágyi Zsuzsanna és Ecsedi Péter) Espelkampba, ahonnan várhatóan október 16-án hétfőn, a hajnali órákban érkeznek majd haza sok-sok élménnyel gazdagon.
Fotó: Bogáromi Bence (12.e)
A nagykőrösi-espelkampi szoros kapcsolat segíti a diákokat, hogy új tapasztalatokat, élményeket szerezzenek, az önálló életre, a felelősségteljes döntésekre is felkészíti őket, hiszen kipróbálhatják magukat teljesen idegen környezetben. A sok színes program és újdonság mellett az utazásuk célja, hogy fejlesszék a diákok nyelvtudását, és hogy a tanulók megismerkedhessenek más népek kultúrájával, életmódjával is, továbbá új barátokra tegyenek szert, akikkel szoros kapcsolatuk alakulhat ki. 
Kíváncsian várjuk haza őket, élménybeszámolóikat természetesen a gi-MI-blogon is olvashatjátok majd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése