2023. augusztus 23., szerda

 

3. nap Lindauban

 

Ismét egy élményekben gazdag és izgalmas napot tudhatok magam mögött.

A nyelviskola egy igazán kedves gesztust tett felénk, mert készítettek egy plakátot a jelenlegi tanulókról, ahová rólunk is készült egy fénykép. A plakát a mai napon már az iskola folyosóján várt bennünket.


Ma csak délelőtt volt képzés, ami bár nagy koncentrációt igényel, de annál hasznosabb tudást közvetít. Nagyon hatékony interaktív módszerekkel dolgozunk a trénerünkkel, ami által sokkal élvezetesebbek az órák. Rendkívül hasznosnak találtam a mai feladatokat is, amelyek idegennyelv órán is remekül felhasználhatók. Mivel a feladatokat alkalmazzuk is, így a tanulók szemszögéből is megtapasztalhatom egy-egy feladat nehézségét, kihívásait. A kurzus résztvevőivel is egyre jobban tudunk együtt dolgozni, egy 5 napos képzésen a 3. napon a kapcsolat már egész közvetlennek érezhető.


Az oktatás után hat csoporttársammal jegyet váltottunk a Bregenzbe tartó vonatra, és egy pár perces út után már Ausztriában is voltunk. Ott egy hegyi felvonóval folytattuk utunkat az előttünk magasodó hegyre, melyet Pfändernek hívnak. 

A festői szépségű panoráma mellett megebédeltünk, majd egy sétát tettünk a turista útvonalon. Az idelátogatók megismerkedhetnek a honos állatokkal is a vadaknak otthont adó állatparkban. Gyönyörű a táj és érezhetően kellemesebb a levegő 1064 méteren, de beszéljenek helyettem a képek!

 


   


  


A hegyről leérve a Bodeni-tó strandján ismét felfrissültünk, és élveztük a gyönyörű napsütéses időt.




Igen kimerülten tértünk vissza Linduba, ezt a napot is jól kihasználva. Lindau  minden nap másik oldaláról, szebbnél szebb épületekkel mutatja meg magát. Íme néhány fénykép:



A naplementének is egészen különleges hangulata van, ahogy megcsillannak a nap utolsó sugarai a sokszor igen nagy hullámokat vető tó vizén. Meseszép!


  
                                                                                                    Petró Emese

 

 

1 megjegyzés: