2023. augusztus 25., péntek

 

5. nap Lindauban

 

Az iskolába menet reggel a vihar utáni város létképe tárult elém, még zajlottak a helyreállítási munkálatok. Tűzoltók dolgoztak a letörött ágak eltávolításán, és a tó is meglehetősen barátságtalan hullámokat vetett. 



Lindau elnevezése egyébként a hársfákról ered, mint azt a hétfői városnézésen idegenvezetőnktől megtudtuk, a város jelentése ugyanis ’sziget, ahol hársfák nőnek’.  Íme egy korábbi felvételen a lenyűgöző, óriási hársfák:


A mai reggelen azonban a hársfák leveleinek megcsodálásához nem kellett magasra emelnünk tekintetünket, hiszen előttünk/alattunk is jól láthatók voltak.

 


A hőmérséklet azonban kellemes volt, és hamarosan ismét kisütött a nap is.



A képzés órái a mai napon is kötetlen hangulatban és hasznosan teltek. A csapatunk jól összeszokott a hét végére, könnyedén tudtunk együtt dolgozni. A nyelvtudást fejlesztő órákon sem csak a nyelvi kompetenciánk fejlődött, de kreatív tanárunk feladatai révén módszertani eszköztárunk is gyarapodott. 





Különösen tetszett, hogy tanárunk rugalmasan kezelte az időbeosztást és a feladatokat, a helyzettől függően egyszerűsítette, vagy bővítette azokat. Emellett kommunikációjában is mindig udvarias és segítőkész volt, ugyanakkor humoros is. Ezzel jó példával járt előttünk. Az önálló tanulásunkat segítve a feladatokat alaposan előkészítette, és változatos munkaformákkal dolgoztunk.

   


Az utolsó óra végén egy csoportképet is készítettünk, majd a búcsú percei következtek. Kézhez vettük a kurzus elvégzését igazoló tanúsítványt, még néhány szót váltottunk egymással, ezután pedig a délután hátralévő részében szabadidő következett. 



A mai szabad délutánon még a sétálóutca forgatagában nézelődtünk, búcsúztunk Lindautól. A szállásomra érve már a holnapi utazásra készültem. Nagyon gyorsan eltelt a tanfolyam ideje, amely igazi feltöltődés volt számomra. A nyelv élő használatának elengedhetetlen feltétele az autentikus környezet testközelből való megtapasztalása, ezért rendkívül hálás vagyok, hogy itt lehettem. Holnap Münchenbe utazom, onnan pedig vasárnap térek majd haza. Az elkövetkező napokban tisztázom magamban a frissen szerzett élményeimet, tapasztalataimat, és újult erővel várom a diákjaimmal és kollégáimmal való találkozást.

Az alábbi képekkel zárom beszámolóim sorát, köszönöm a bejegyzéseimre fordított figyelmeteket!





 

                                                                                                                  Petró Emese

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése