2018. február 10., szombat

Szédületes farsangi délután

A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A gimnáziumban ez mindig a felhőtlen jókedv és kacagás ideje. Egy olyan hangos, zajos péntek délutáni kavalkád, mellyel megpróbáljuk elűzni a komor, fagyos telet. Ez idén sem volt másképp, amikor a Diákönkormányzat február 9-én délután 15 órától a gimnázium labdás tornatermében megrendezte a Farsangi délutánt. 

A programot megtisztelte jelenlétével Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kiss Tímea igazgatónő, Balog Gabriella és Szolga Sándor igazgatóhelyettesek és a szülői közösség részéről Dr. Gera Lászlóné is.
Az osztályok január elején már kihúzták azokat a témákat, melyek alapján elkészítették  maximum 5 perces zenés, táncos produkcióikat. A témák idén  a "foglalkozások” voltak és összesen 13 osztály vállalta a kihívást. 
A zsűri tagjai Bencsikné Szilágyi Zsuzsanna és Kocsis Szilvia tanárnők, valamint Mari László tanár úr voltak. 1-10-ig pontozták a látottakat, a délután végén pedig három helyezettet és három különdíjas produkciót díjaztak.
A nyereményeket a Szülői Közösség felajánlásából vásárolta a Diákönkormányzat. Ezúton is köszönjük egész éves támogatásukat.
Az eredményhirdetés és díjkiosztó előtt néhány gimnáziumi tanár meglepetéssel készült. Ők is beöltöztek, mégpedig annak, amik szerettek volna lenni gyerekkorukban: Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kiss Tímea - varrónő, Pappné Farkas Ágota - várkisasszony, Kovácsné Sopajti Bernadett - szakácsnő, Subáné Kis Anna - óvónő, Kálmánné Faragó Adél - fodrász,  Ragóné Ország Zita - állatorvos, Szalánczi Péter - könyvtáros, Sípos Péter István - Batman, Oszlánczi Andrea - bíró, Bartusné Tóth Nóra - cowgirl, Lencsésné Balogh Lídia - régész, Onhauszné Godó Benita - traktoros.
A háromtagú zsűri döntése értelmében a helyezettek és különdíjasok a következőképpen alakultak: 

1. helyezett: 9.c (eladó / pénztáros)

2. helyezett: 9.d (könyvtáros)

3. helyezett: 9.a (postai kézbesítő)

A "közönséget legjobban megmozgató produkció" különdíj: 7.a

A "legmeglepőbb fordulat" különdíj: 11.d

A "végzősök mundérjának becsületéért" különdíj: 12.a
Ezúton is köszönjük a zsűri munkáját, a tanárok és diákok műsorszámait, a Diákönkormányzatnak a szervezést és valamennyi nézőnek, akik eljöttek a Farsangi délutánra! 
 
Szabó Nikolett fotói (400 kép):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése