2018. február 15., csütörtök

Nagykőrös Város Év Sportolói

Nagykőrös Város Önkormányzata a Sporttámogatás rendszerről szóló 10/2009. III. hó 27-ei rendelete alapján minden évben az arra érdemes sportolóknak átadja a „Nagykőrös Város Év Sportolója” címet, melyre ma délelőtt a képviselő-testületi ülésen került sor.

Az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság 2018. január 29-én kelt határozata alapján 2017. évre vonatkozóan felnőtt női kategóriában „Nagykőrös Város Év Sportolója 2017.” címet Lázár Erzsébet 11.d osztályos tanulónk, a Kőrös Judo Sportegyesület versenyzője kapta. Évek óta az egyesület egyik legeredményesebb junior-felnőtt korú női versenyzője. Eredményeit szintén két korosztályban – junior és felnőtt – érte el. Saját korcsoportjában Magyar Kupa győztes lett és első helyen végzett a junior országos diákolimpia döntőjében is. Felnőtt korosztályban második helyezést ért el a Magyar Kupa küzdelmeiben, valamint az országos rangsorversenyen is. Tavaly, a junior válogatott tagjaként kétszer is hetedik helyezést ért el az Európa Kupán. Edzői: Pap András és Dr. Hajdú László.  
Dr. Czira Szabolcs polgármester úr elismerő díszoklevélben részesítette a Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely Sportegyesület JUNIOR RUGBY csapatát.
Nagykőrös junior rugby csapata, melyből 10-en válogatott játékosok, Tóth Dániel Mátyás edző és alelnök vezetésével, példaértékű küzdőszellemével és összetartásával, a 2017-es évben elért kiváló országos és nemzetközi sporteredményeivel méltón öregbítette városunk hírnevét.
Balról jobbra:
Tóth Dániel (edző), Perlaki Márton (11.b), Király Kevin (10.b), Nyerges Ádám (12.b), 
Nagyszombati Zoltán (12.b), Szőke Szabolcs (11.b), Mészáros Attila (12.b)

Király Kevin (10.b) és az elismerő díszoklevél
A fiatal nagykőrösi sportegyesület, a Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely SE, szempillantás alatt nőtte ki magát az ország egyik legkiemelkedőbb tojáslabdás utánpótlás műhelyévé. A jelenleg 24 játékost felvonultató junior csapat figyelemfelkeltő eredményei is ezt a tényt igazolják. A 2017/2018-as őszi szezont a ranglista első helyén zárta, de a folyamatos fejlődés érdekében, a 16 és 18 év közötti fiatal játékosokból álló korosztályos csapat, havi rendszerességgel járja a környező országokat is. Az előző évben így találták szemben magukat a román korosztályos bajnok Nagybányával, kerekedtek az Európa Bajnoki bronzérmes szerb junior válogatott és a Bécs korosztályos csapatai fölé, illetve játszottak szoros mérkőzést a rögbi őshazájából, Angliából érkező Wolverhampton csapatával. A jól összekovácsolódott csapat tagjai közül 10 játékos kapott felkérést a Magyar Rögbi Válogatott korosztályos csapatában való szereplésre. A nagykőrösi fiúk márciusban Angliában, áprilisban pedig a zágrábi Európa-bajnokságon ölthetik majd újra magukra a címeres mezt. A csapat közösségépítő, értékteremtő teljesítményével érdemelte ki eme magas szintű elismerést. A csapat minden tagja részt vehet egy ingyenes filmvetítésen, egy előre egyeztetett időpontban, a Kőrös Art Moziban.
Mészáros Attila (12.b), Király Kevin (10.b) és Perlaki Márton (11.b)
A díjazottaknak szívből gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése