2021. június 11., péntek

 

Csendesnap 

2021. június 11.

 

     A mai nap volt az idei tanév utolsó napja és ennek alkalmából egy nagyon különleges programon vehettünk részt. Iskolánk meghívta a Nem Adom Fel Alapítvány pár tagját, akik bemutatták milyen fogyatékossággal élni a 21. században. Az alapítvány munkatársainak célja az érzékenyítés volt, hogy az egészséges emberek lássák meg és éljék bele magukat a fogyatékossággal élők helyzetébe, valamint, hogy életörömöt tanuljanak és megtanulják elfogadni magukat és egymást.

   Reggel a programok előtt meghallgattuk Timi néni köszöntését, ezután pedig az alapítvány nevében Papp Szabolcs mondott pár szót és köszönte meg, hogy itt lehetnek.

 

   A mi osztályunk először egy nagyon érdekes programon vehetett részt és kipróbálhattuk milyen kerekesszékben ülni, végig mehettünk akadálypályákon és kosárra is dobtunk.

 


   Ezt követően egy siket emberrel beszélgethettünk tolmács segítségével, és megtanultunk pár kifejezést jelnyelven. 

 


    Ezután egy látássérült nő elmesélte nekünk az Ő történetét és bátorított bennünket, hogy bármilyen mélyen is vagyunk, mindig van kiút.  Végül egy látássérült férfival kipróbálhattuk milyen a fehér bottal való járás, bekötötték a szemünket és végig mentünk a folyosón a vezetésével. Illetve mesélt nekünk a hobbijáról, a fogathajtásról is.

 


   A nap végén Andi néni tartott nekünk egy áhítatot és eltáncoltuk a Flashmobot, amit szerdán, a Diáknapon tanultunk.

 

 


   Szerintem ez egy nagyon jó lezárása volt az évnek és ma sok érdekes dolgot tanulhattunk. Örülök, hogy diáktársaimmal betekintést nyerhettünk a sérült emberek mindennapjaiba és megismerhettem ezeket az értékes embereket!

 

                                                                                                                

 

                                                                                                          Rácz Kata

   

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése