2020. február 17., hétfő

Farsang 2020

A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A gimnáziumban ez mindig a felhőtlen jókedv és kacagás ideje. Egy olyan hangos, zajos péntek délutáni kavalkád, mellyel megpróbáljuk elűzni a komor, fagyos telet. Ez idén sem volt másképp, amikor a Diákönkormányzat február 7-én délután 15 órától a gimnázium labdás tornatermében megrendezte a Farsangi délutánt. A konferanszié szerepét Nagy Lili DÖK elnökhelyettes vállalta el. 
Az osztályok december közepén már kihúzták azokat a témákat, melyek alapján elkészítették a maximum 5 perces zenés, táncos produkcióikat. A témák idén  a "mesék” voltak és kilenc osztály vállalta a kihívást. 
A zsűri tagjai Petró Emese tanárnő, Lencsésné Balogh Lídia tanárnő, Körtvélyesi Dávid tanár úr és Sípos Péter István intézményi lelkész voltak. 1-9-ig pontozták a látottakat, tehát egy szubjektív sorrendet állítottak fel. A négy zsűritag által adott pontok összesítése alapján kialakult a végeredmény, mely során három helyezettet és hat különdíjas produkciót díjaztak. Egyik osztály sem távozott üres kézzel, mert a DÖK az oklevelek mellett a dobogósoknak egy-egy tortával, minden különdíjas osztálynak pedig édességcsomaggal kedveskedett.


I. hely: 
10.d osztály - Hófehérke
II.hely: 
12.a osztály - A kis hableány
III. hely:
9.b osztály - Hupikék törpikék
Ezúton is köszönjük a zsűri munkáját, a diákok műsorszámait, a Diákönkormányzatnak a szervezést és valamennyi nézőnek, akik eljöttek a Farsangi délutánra! 

Videók: 

Grónai Szabina (11.d), Bognár Fanni (9.b), Halász Izabella (9.b)
képei:

Gimnázium hivatalos Facebook oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése