2018. június 3., vasárnap

Trianoni kerékpártúra

Június 2-án szombaton megtartottuk a több mint 10 éve szokásos trianoni kerékpártúránkat. A már hagyományos Nagykőrös, Kutyakaparó csárda, Tetétleni halom, Törtel, Nagykőrös útvonalon haladva 50 km-t kerekezhettek a résztvevők. 10 diák, 4 tanár és egy vendég tartott velünk. Örültünk, hogy eljött velünk Faragó Sándor, aki iskolánk diákja volt és évek óta programozási versenyünk zsűritagja.
Nemzetiszín szalagos koszorút helyeztünk el a csárda emléktáblájánál, a millenniumi emlékműnél, és a törteli református templom kertjében emelt trianoni emlékhelynél.
Hálásak vagyunk, hogy Istráb József gondnok úr kedvünkért kinyitotta a templomot. Padjaiban megpihenve elénekeltünk néhány szép éneket.
Suba Lajos nyugalmazott igazgató úr kérésünkre remek helytörténeti totót állított össze, melynek kérdései követték a túra menetét. Ezt is a törteli templomban tölthették ki a résztvevők. Buzás Evelin (11.b) fantasztikus 11 pontos megoldással nyert. Megnéztük még Törtelen a kénes forrást és a horgásztavat, majd hazaindultunk. 
Gond és baj nélkül 14 óra előtt hazaérkeztünk. Minden résztvevő kapott ajándékba tollat és nyakba akasztható függesztőt, amelyet a KONICA MINOLTA cégnek és Faragó Sándornak köszönhetünk.
Mari László, a túra szervezője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése