2022. szeptember 1., csütörtök

 

Kécskei Pallérozó - 2022

- Élménybeszámoló - 


    Fergeteges 2 napot tölthettek a Kécskei Pallérozó alkalmával 2022. augusztus 29-30-án Tiszakécskén az Arany Gimi Csömötéi. Az idén sikerült ismét két naposra megszervezni a gólyatábort, melyet a pandémia az utóbbi két évben nem tett lehetővé.

    Az eltöltött programokkal megismerhették egymást és összetartó csapattá kovácsolódott a négy új osztály! Ez mind köszönhető volt: Monyi bácsinak és segítőjének Rab Martinnak, két DÖK és Média Team segítő tanárnőnek, Emese néninek és Reni néninek, a diákönkormányzat tanulóinak: Kaszap Luca (DÖK-elnöknek) Ugi-Rácz Emesének, Botocska Zsófiának, Szigetvári Leilának, Erdődi Kincsőnek, Malicskó Lillának, Fegyverneki Lucának, Józan Viktóriának, Nagy Jázminnak és Czira Tamásnak, valamint a Média Team tagjainak, Szőke Ninának, Bánóczki Tamásnak és Kozma Sándornak. 

    Viki néni kis hetedikesei, a leglelkesebb osztály címet kapták, mivel DÖK-öseink mindig meglepődtek, milyen gyorsan és kíváncsisággal eltelve készültek a programokra. Szilvi néni 9.b-sei, rögtön a megismerkedésnél nagyon buzgón próbálták megjegyezni egymás nevét, és a gombolyagos feladatot is nagyon élvezték. A 9.c-sek, Klári néni csibéi, a legkreatívabb osztály jelzőt kapták a DÖK-ösöktől, mert az esti programokban és feladatokban ők teljesítettek a legjobban. Dávid bácsi 9.e-sei igazi vízi csömötékké alakultak a vizes versenyek közben, mind mesterséges, mind természetes vizeink sellőivé váltak és megnyerték a megmérettetéseket. 

    Az első napi programokat a táborokban, majd a strandon tartottuk. Az osztályok saját készítésű zászlain igazi mesterművek voltak láthatók, az emlékdobozokban pedig érdekes tárgyak lettek összegyűjtve. Sokan izgatottak voltak a gólyatánc miatt, amit a DÖK-ös lányok tanítottak be a gyerekeknek. A strandos méta és foci meccsek közben a DÖK szerette megviccelni a gólyákat, így a játszmák között a kotkodáló hívó zene sokszor elhangzott, s ekkor a csömötéknek mindig el kellett járniuk a tábori táncot.



    A gyerekek igazán elfáradtak a strandon, de a titokzatos esti programok még csak ezután kezdődtek! A Diákönkormányzat tanulói próbáltak minél mókásabb és viccesebb feladatokat kitalálni, ami sikerült is! Az este folyamán be kellett mutatni az osztályok zászlaját, el kellett szavalni a buzdító indulót, de még az osztályfőnököket is táncra kellett perdíteni. Biztos forrásból tudom, hogy még kedves igazgatónőnket, Timi nénit is megtáncoltatta egy bátor új tanuló. Viszont a szórakozásunkat megzavarta egy igen megrázó hír, Baltás Balázs megjelenése, aki titokzatos hangüzenettel bombázta Timi nénit, amelyben ismertette, hogy elrabolta a gitáros éneklés közben az ofikat és túszul ejtette őket. A gyerekek viszont nem pánikoltak. Az ő feladatuk volt, hogy megkeressék a rejtekhelyéhez vezető utat, amelyet elrejtett QR-kódok mutattak. Az osztályok villámsebességgel indultak el a sötét éjszakában az ofőjük megmentésére, és szerencsére mindenki hamar kiszabadította őket! 

    A második napon a DÖK-ösök keltették hangos hívó zenével a gyerekeket, majd Balázs bácsi és Viki néni tartott nekik egy átmozgató reggeli tornát. Ezt követően a korán reggel is fitt diákok elfogyaszthatták a jól megérdemelt reggelijüket. Ezután egy rövid áhítattal el is kezdtük a 2. nap programjait, melyek a Tisza partján zajlottak. 4 állomást találtunk ki a gyerekeknek, ők persze a legjobban a sárkányhajózást várták, de volt még önvédelmi gyakorlat, hittanos állomás és médiás feladat is. A Csömöték nagyon élvezték Zsolti bácsi és Tibi bácsi társaságát az önvédelmi foglalkozás keretében. Lóri bácsi és felesége már nagyon régóta gimnáziumunk segítői, megtanították a gyerekeket sárkányhajózni és ezzel egy hatalmas élményt szereztek nekik. Gimis Tanáraink is ellátogattak hozzánk a 2. napon. Vallástanáraink, Andi néni, Lídia néni és Anett néni háromféle feladatot talált ki az újoncoknak. A médiás részben pedig a gyerekek filmbeli jeleneteket másoltak le, pl. a Marvel-filmekből és az Oroszlánkirályból, és ezek képekben meg is lettek örökítve. Ezután nagyokat táncoltunk velük, mi, DÖK-ösök, a tiszakécskei parton. A gyerekek elfáradva ugyan, de élményekkel telve hagyták el a tábori szobákat és indultak haza.


            Az együtt töltött napokért és élményekért köszönet illeti a Diákönkormányzat és a Média Team tanulóit, és minden segítő tanárunkat, akik munkájukkal emlékezetessé tették új diákjaink pallérozó táborát.

 Józan Viktória és Ugi-Rácz Emese

Fotók: Bánóczki Tamás

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése