2021. szeptember 27., hétfő

Európai Diáksport Napja

2021.09.24

 

Rendhagyó módon telt a sportnapunk idén, ugyanis a Csömöte Csörtével egy napon került megrendezésre A Magyar Diáksport Szövetség által szervezett Európai Diáksport Napja. A napunkat rengeteg meglepetés és ősziesen fagyos fuvallatok tarkították. A fagyos hangulat viszont nem befolyásolta a hangulatot, remekül telt a nap és meglehetősen mozgalmasan is. A napot áhítattal indítottuk, majd Timi néni és Attila bácsi nyitó gondolatai következtek.

   


 

 Hallhattuk a diákolimpia himnuszát (Bajnokká válni!), így hangolódva az előttünk álló sportnapra. Eléggé hűvös volt a reggel, de szerencsére volt egy közös átmozgatás Csontos Anikóval, hogy senki se dideregjen. Betekintést nyertünk Rita néni és Laci bácsi sportágaiba is. Rita néni íjász múltjáról beszélt; megtudtuk, hogy a Magyar Íjász Szövetség tagjaként rengeteg versenyen volt és számos kiváló eredményt ért el. Laci bácsi a Montantéről beszélt, ugyanis iskolánkban ez is régóta fennálló sport.
Ezután következett a korcsolya bemutató, közben Csabi bácsi mesélt erről a sportról.

 



Iskolánk diákja, Szabó Gábor (9.c) is mesélt a jégkorongról, sőt kiváló eredményéről is hallhattunk, majd Szegecs Attila következett, aki szintén remek eredményeket ért el dartsban. Ezek után a Releve tánciskola lányai foglalták el a színpadot, akik egy táncbemutatóval készültek. 


A következőkben Kornyik Máté és Barta Gábor judo bemutatóját tekinthettük meg. Ezután mindenki táncra perdült, diákok és tanárok egyaránt Szilágyiné Dér Nórával, aki a NIA táncról is mesélt nekünk. A rendész tanulók önvédelmi bemutatót tartottak, a gyakorlatokat Szelei László főtörzszászlós és Kishalmi Tibor alezredes vezette. Bemutatásra kerültek az iskola tradicionális sportágai, köztük a szertorna, ami Medve László öröksége. Láthattuk Bartus Emesét, majd tornászainkat, mini tramp ugrásokkal, talaj-, korlát-, és akrobatikus elemekkel tarkított bemutatóját.

 



 Néhány régi diákot is viszont láthattunk, Juhász Timit, Kaszala Kevint és Bálint Ákost. A nap nagy meglepetése volt Lőrinc Viktor olimpiai- és világbajnoki ezüst-,kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok magyar birkózó, akinek Viki néni és Kőházi Bence tett fel kérdéseket az olimpikonok életével kapcsolatosan. 

 



Megtudhattuk, hogy bár az olimpikonok rengeteg országban járnak, a nevezetességeket ők sem láthatják, hiszen számukra a sport az első és országuk képviselete, így ilyesmikre nincs idő. Valamint rávilágított a tényre, hogy a sport nehezen ugyan, de összeegyeztethető a tanulással, és hogy mennyire számít a család és szeretteink támogatása. Választ kaphattunk az összegyűjtött kérdéseinkre is.

 

A pódiumbeszélgetést követően Fegyverneki Luca mozgatta át diákjainkat. Ezután „áteveztünk” a sárkányhajózáshoz, Szakál Lóránt beszélt az evezős sportokról, a beszélgetés után pedig a gólyatáborban elmaradt evezőtorony-építés következett, amit a 7.a osztály nyert meg. 


Ismét tánc következett, a Relevés lányok színvonalas bemutatóját láthattuk, majd következtek a labdajátékok. Kosárlabda meccsen részt vettek Molnár Feri bácsi unokái, Molnár Miklós és Molnár Bence, Viki néni és Kőházi Bence, aki remek eredménnyel érkezett haza nemrég, a 3x3-as U17 kosárlabda Európa Bajnokságon elért bronzéremmel. A labdarúgásba is betekintést nyerhettünk Marton Balázs bácsi vezetésével, majd átnyergeltünk a lovas sportokra, iskolánk lovasai mutatták meg kupáikat és szalagjaikat. Ezután Csete Sanyi bácsi ragadta magához a szót, és a hegyikerékpár sport bemutatása következett. A sportnap zárásaként láthattuk Hegedűs László izgalmas és elképesztő biciklis extrémsport bemutatóját, vagyis a Hegeshow varázsolta el a gimi közösségét. Szerencsére iskolánk létszáma megmaradt, vérnyomásunk pedig ismét az egészséges korlátok közé esett vissza.



Gratulálunk a rengeteg diáknak, akik számos versenyen helyezéseket értek el és köszönet illeti a szervezőket, akik lehetővé tették, hogy egy ilyen tartalmas napot tölthessünk el, rengeteg sportot megismerve és rengeteg élménnyel gazdagodva. 

Köszönjük továbbá minden kedves résztvevőnk együttműködését, aki ellátogatott gimnáziumunkba és emelte sportnapi programunk színvonalát!



 

Szecsei Evelin


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése