2019. szeptember 21., szombat

Csömöte Csörte 2019

Szeptember 20-án pénteken a bejövő osztályok diákjairól szólt a nap a gimnáziumban. A Csömöte napon a harmadik szünettől kezdődően az udvart rapperek, rockerek, retro arcok és reggae stílusú figurák lepték el, ugyanis ilyen tematika szerint kellett beöltözniük a 7.a, 9.b, 9.c és 9.d osztály diákjainak. A szervező tizenkettedik évfolyamosok leellenőrizték az öltözékeket, majd próbatételek várták a csömötéket, így adva meg az alaphangulatot a délutáni versenyhez.
A délutáni programot Veréb István Bendegúz, DÖK-elnök vezényelte le
Délután három órakor már a gimnázium udvarán sorakozott a több mint száz új diák osztályfőnökeikkel. A szervezők tombolajegyeket osztogattak a nézők soraiba érkező szülőknek, családtagoknak, barátoknak, egykori és jelenlegi gimis diákoknak. Mielőtt megkezdődött a nemes versengés, átadásra került egy napernyő, melyről itt írtunk bővebben.
A zsűri           Fotó: Varga Irén
A vetélkedőt négytagú zsűri kísérte figyelemmel: a 12.a osztályfőnöke, Onhauszné Godó Benita,a 12.b osztályfőnöke Ragóné Ország Zita tanárnő, a 12.d osztályfőnöke Farkasné Pap Ágota tanárnő, és az iskola új történelem tanára és könyvtárosa, Körtvélyesi Dávid tanár úr.
A 9.c zenés-táncos produkciójának egy mozzanata
A verseny a zenés-táncos produkciók bemutatásával kezdődött, melyeket itt tekinthettek meg. Ezt követően az utcai és iskola épületén belüli feladatok kiosztása következett. A vetélkedőből természetesen nem maradhatott ki az új osztályfőnökök tesztelése sem, akiknek furfangos kérdésekre kellett válaszolniuk az osztályuk tanulóival kapcsolatban. 
Osztályfőnöki kérdezz-felelek
A diákok egyéni és csoportos ügyességi feladatokban mérettek meg egymással. A legviccesebb feladat talán az volt, amikor almával a szájukban kellett a diákoknak egy bonyolult mondatot elmondaniuk úgy, hogy osztályfőnökük megértse a hallottakat. 
A diákesküt nyakatekert testhelyzetben mondták el a Csömöték
Miközben a zsűri összeszámolta a pontokat, a Csömöték letették a diákesküt, mellyel hivatalosan is a gimnázium teljes jogú tagjává váltak. A tombolasorsoláson két 5.000 Ft-os papír-írószer csomag talált gazdára. A zsűri először szóban értékelte a versengést, majd hátulról visszafelé ismertették a végeredményt:
4. helyezett a 9.b osztály (67 pont),
3. helyezett a 7.a osztály (80 pont),

2. helyezett a 9.c osztály (81 pont),

és 1. helyezett pedig a 9.d osztály lett (96 pont).
A győztes csapat
A csapatok a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a különböző méretű vándor Csömöte-díjakat kapták, valamint többféle ízű mignonokat és egy-egy képkeretet.
A délután zárásaként ismét eltáncolták az osztályok a Pallérozós gólytáncot. 
Az utolsó gólyatánc
Ezúton gratulálunk minden résztvevőnek, köszönet a szervezőknek és a zsűrinek a kemény munkáért, a nézőknek pedig a lankadatlan figyelemért és a bátorító tapsokért. Eredményes munkát és sok szép közös élményt kívánunk az új osztályok tanulóinak és osztályfőnökeiknek: Bartusné Tóth Nóra tanárnőnek (7.a), Somogyi Rita tanárnőnek (9.b), Suba Csaba tanár úrnak (9.c) és Oszlánczi Andrea tanárnőnek (9.d)!

A délután folyamán készült képeinket itt találhatjátok: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése