2019. február 9., szombat

Farsang 2019

A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A gimnáziumban ez mindig a felhőtlen jókedv és kacagás ideje. Egy olyan hangos, zajos péntek délutáni kavalkád, mellyel megpróbáljuk elűzni a komor, fagyos telet. Ez idén sem volt másképp, amikor a Diákönkormányzat február 8-án délután 15 órától a gimnázium labdás tornatermében megrendezte a Farsangi délutánt. 
A programot megtisztelte jelenlétével Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea igazgatónő, Balog Gabriella igazgató-helyettes asszony és a szülői közösség részéről Dr. Gera Lászlóné is.
Az osztályok december közepén már kihúzták azokat a témákat, melyek alapján elkészítették a maximum 5 perces zenés, táncos produkcióikat. A témák idén  a "musicalek” voltak és hét osztály vállalta a kihívást. 
A zsűri tagjai Lajtár Istvánné Gizi néni, Maginé Erdős Veronika tanárnő, Zódorné Csákó Zsuzsanna tanárnő és Vraukó János tanár úr voltak. 1-5-ig pontozták a látottakat, melyhez a szervezők hozzáadták a közönség online szavazatait is. Így alakult ki a végeredmény, mely során három helyezettet és egy különdíjas produkciót díjaztak. Ám egyik osztály sem távozott üres kézzel, mert a DÖK minden résztvevő osztálynak készült egy-egy csokoládés csomaggal. 
A nyereményeket a Szülői Közösség felajánlásából vásárolta a Diákönkormányzat. Ezúton is köszönjük egész éves támogatásukat!
Az eredményhirdetés és díjkiosztó előtt néhány gimnáziumi tanár meglepetéssel készült. Ők is beöltöztek, mégpedig a Made In Hungária musicalhez passzoló piros-fekete, pöttyös ruhákba. Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea igazgatónő, Mészáros Hermina, Sopajti Bernadett és Somogyi Rita tanárnők, valamint Vraukó János tanár úr és Sípos Péter István intézményi lelkész a Csavard fel a szőnyeget és a Limbó dalokra ropták a tapsoló közönség előtt. Ráadás produkcióként Lajtár Istvánné Gizi néni a Dr. Bubó mese zenjére lejtett táncot az ujjongó közönség. 

A négytagú zsűri és a közönség együttes döntése értelmében a helyezettek és különdíjas osztályok: 

I. hely: 11.c osztály - Hair

II.hely: 7.a osztály - Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

III. hely: 10.c osztály - Apácashow

Ezúton is köszönjük a zsűri munkáját, a tanárok és diákok műsorszámait, a Diákönkormányzatnak a szervezést és valamennyi nézőnek, akik eljöttek a Farsangi délutánra! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése