2018. április 10., kedd

Mindenki példa lehet!

Forrás: reformatus.hu
Jákó Patrik és Járvás Milán 11.b osztályos tanulók részt vettek a Zsinati Ifjúsági Fórum (ZSIF) április 6-7-i alkalmán, ahol több mint negyven református, az ország különböző szegleteiből érkezett középiskolás és egyetemista fiatal tanácskozott az ifjúsági munkáról. A hetedszer megszervezett fórum évente más-más témákkal foglalkozik, ezúttal a „Mindenki példa lehet” vezérgondolat mentén alakították ki a programot. Körüljárták a témát, hogy hogyan lehetnek a fiatalok példák: kreatívan együtt gondolkodva, bátran bizonyságot téve, egymásra figyelve, együtt dicsérve az Urat.
Forrás: református.hu
Jákó Patrik beszámolója: „Első napon körülbelül 4 órakor érkeztünk meg a Zsinati Hivatal Abonyi utcai épületébe, ahol a csapatépítő feladatok után elmentünk vacsorázni. Mindezek után a hip-on hip-off busszal bejártuk Budapestet, majd a fárasztó nap után megszálltunk a Hotel Zuglóban. A második napon korán keltünk és reggeliztünk a szálláson. Ezután visszamentünk a zsinatra és elkezdtünk kisebb csoportokban dolgozni, majd pedig prezentálni az általunk kidolgozott feladatokat. Itt az általános iskolák, gimnáziumok, egyházi közösségek és egyetemek hitbéli életéről kellett bemutatókat és szituációs játékokat csinálni. Zárásként vetésforgószerűen bemutatkoztak a református mozgalmak, mint például a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség, a Református Fiatalok Szövetsége, vagy a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom. Végezetül elbúcsúzkodtunk az újonnan megszerzett barátoktól és hazautaztunk.”

Azok a fiatalok, akik még bátortalanul keresik a lehetőséget, hogy bekapcsolódjanak az egyház életébe, szolgálatába akár a gyülekezetben, akár iskolai közösségünkben, azok keressék intézményi lelkészünket vagy gyülekezetünk lelkipásztorait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése