2017. augusztus 2., szerda

Szeretlek, nyár!


Iskola… Ez az a szó, amit legkevésbé szeret hallani egy diák a július-augusztusi időszakban. Mert mért is kellene gondolni még erre? Az év 10 hónapja úgyis csak erről szól és életünk tizenegynéhány éve is, ha úgy vesszük. Még csak augusztus elején járunk, javában tart a nyár és töltekezünk olyan élményekkel, amelyek reméljük kitartanak jövő június közepéig.

Szóval gondoljunk az iskolára, de csak egy kicsit és csak azért, hogy ne szeptemberben kelljen kapkodni a tanszervásárlással, a ceruzák, tollak, tolltartó vagy épp iskolatáska beszerzésével. Hogy ne szeptember elsején tűnjön fel, hogy kinőttük a tornacipőt, vagy hogy nincs egy jó ruhánk a szekrényben. A papucsot, szandált ugyanis felválja a zárt cipő, a rövidnadrágot, sortot pedig a hosszú farmer.

De hogy ne csak a tárgyi dolgokról beszéljünk, készítsük fel elménket is az iskolakezdésre. Eddzük az agyunkat például néhány soros vers megtanulásával vagy pár angol vagy német szó elsajátításával, esetleg fejtsünk keresztrejtvényt vagy csináljunk meg egy Sudokut. A számítógépezéstől, telefonnyomkodástól és videojátékoktól eltompult agyunknak ugyanis vissza kell rázódni a napi ritmusba és nem csak egy tárgyból, de kapásból egy tucatból kell majd oldalakat megjegyeznünk és visszaidéznünk a számonkérések során.

Aztán jó lesz, ha időben felkészítjük magunkat a koránkeléshez is. A későn fekvéseknek, későn keléseknek is vége szakad egyszer és nem fog jól esni szervezetünknek a túlontúl nagy kontraszt. Úgyhogy ha jót akarunk magunknak, akkor már augusztus utolsó egy hetében rá kell hangolódnunk a hajnali ébresztő csengésére.

Most hogy így leírtam a nagy igazságokat, megyek, megnézem a messenger üzeneteimet, csekkolom az Instagramomat és szólok a barátaimnak, hogy csináljunk valami közös programot, mondjuk egy #manincssuli party-t nálunk. Szeptembertől ugyanis egymásra se jut majd annyi időnk, mint szeretnénk. 

Örüljünk a mostnak és a nyári szünidő adta lehetőségeket próbáljuk maximálisan kihasználni és kiélvezni. De azért közben lelkileg készüljünk az előttünk álló feladatokra és próbatételekre is, hiszen mindannyiunknak egy új tanév egy újabb lépcsőfok céljaink elérése felé.

Ti mivel töltitek az augusztust? Kommentbe írjátok meg Nekünk! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése