2024. június 5., szerda

Nincsenek megjegyzések:

 

 Erasmus+ utazás Valenciába 


Az utolsó nap beszámolója 
 

Elérkezett az a nap, amikor már csak a hazautazás várt ránk. Korán, 5 órakor keltünk, és a repülőtéri teendők már senkinek sem voltak ismeretlenek. 
 
 

                     
 
Időben felszállt a gépünk, és a megérkezéskor nagyon jó volt látni ránk váró hozzátartozóinkat. Fáradtan, de nagyszerű élményekkel érkeztünk haza.
 
 


 
Nagy Zsombor (10.a) 

Nincsenek megjegyzések:

 Erasmus+ utazás Valenciába 


A tizedik nap beszámolója


Az utolsó napunk délelőttjén volt egy kis szabadidőnk, hogy ajándékokat vásároljunk, és sétáljunk még Valencia szépséges utcáin. Fél 12-kor a híres Valor cukrászdába mentünk, ahol együtt kóstoltuk meg a churrost. 
 
 
 
Az ételeinket előkészítő étterembe mentünk kora délután, ahol a helyi valenciai paellával vártak minket. Ezután a parton fürödtünk egy utolsót a hullámzó tengerben. A lefekvés előtt még sort kerítettünk egy közös esti sétára.
 
 
 
Mikus Bernadett (10.e)

2024. június 3., hétfő

Nincsenek megjegyzések:

 

 Erasmus+ utazás Valenciába 


A kilencedik nap beszámolója

Vasárnap a Happy Erasmus szervezésében Montanejosba indultunk kirándulni. 

 


Gyönyörű tájakon utaztunk a célunkhoz, ahol egy háromórás hegyi túrán tettük próbára a fizikai erőnlétünket. Több vízesés mellett haladtunk el.

 

 

Ezután egy csendes patak strandján pihentünk és fürödtünk. A túra még folytatódott, egy fekete barlanghoz kapaszkodtunk fel. 

 

Az okosórák szerint 17 km-t tettünk meg, és több, mint 60 emeletnyi magasságot másztunk meg. Este fáradtan, de felejthetetlen élménnyel érkeztünk meg a szállásunkra.



 

Szűcs Gréta (10.a)

 

2024. június 2., vasárnap

Nincsenek megjegyzések:

 

 Erasmus+ utazás Valenciába 


A nyolcadik nap beszámolója

A tegnapi nap fáradtságait kipihenve ébredtünk reggel. A délelőttöt a Bioparcban töltöttük, ahol rengeteg állatot láthattunk, és megismerkedhettünk az élővilág csodáival.

Ebéd után egy 20 km-es biciklitúrát tettünk meg Valencia egyik legszebb strandjára.


Egy rövid pihenést követően közösen néztük a BL döntőt a városközpontban.

Horvát Flóra (10.a)

Nincsenek megjegyzések:

 

 Erasmus+ utazás Valenciába 

 


A hetedik nap beszámolója

Reggel korán ébredtünk, hiszen a világ egyik leghíresebb felsőoktatási intézményébe látogattunk el, a Valenciai Politechnikai Egyetemre, a spanyol diákok kíséretében.


Számukra ez egy pályaorientációs nap volt. Körbevezettek minket a campuson, és betekintést nyerhettünk az egyetemi életbe. A délután folyamán a Tudomány Múzeumában gyarapodhattunk új ismeretekkel az emberi testről, annak működéséről, és a világűrről egyaránt interaktív feladatokon keresztül.





Ezen felül a múzeum mellett található parkban csodálatos növény- és állatvilágot láthattunk. Rövid szabadprogram és a vacsora után a város esti fényeit csodáltuk meg.



Bartus Emese (10.a)
Nincsenek megjegyzések:

 

 Erasmus+ utazás Valenciába 



A hatodik nap beszámolója


A finom reggeli után ellátogattunk az utolsó napunkra az iskolába. A mai napon a csoport egyik fele marketing, a másik fele pedig programozásórán vett részt.


Ezután a valenciai labdajátékot mutatták meg nekünk testnevelésórán, és ki is próbáltuk a spanyol diákokkal közösen.


Az ebéd előtt megnéztük a gyönyörű városházát és a katedrálist is. A toronyból pazar kilátás nyílt a városra. Délután egy city game nevű játékban vettünk részt, ahol a fergeteges hangulat közben vicces és különleges feladatokat kellett teljesíteni.


Kora este a hullámok habjait és egymás társaságát élvezhettük, valamint kreatív képet készítettünk a parton.




Tömösközi Viktória (11.a)
Nincsenek megjegyzések:

 Erasmus+ utazás Valenciába 



Az ötödik nap beszámolója

Közös reggeli után ma is az iskolában töltöttük a délelőttöt. Nem csak a spanyol diákok projektmunkájába kapcsolódhattunk be, de alkalmunk volt az otthon elkészített prezentációinkat bemutatni Magyarországról, Budapestről és Nagykőrösről.



Ebéd után a mobilitás központban Norbi várt minket egy remek hangulatú csapatépítő foglalkozással. 6 órára értünk a partra, ahol a közös fürdőzés után magyar dalokkal szórakoztattuk az arra járókat!


Mayer Gergely (10.e)