Boszorkánykonyha-kalandok
A pénteki kalandunk a Nagykőrösi Konzerv Kft. telephelyére vezetett.
A csoportot a cégvezető, Bálint Zoltán fogadta. Rövid előadásából megismertük a lekvár, gumicukor, gyümölcskocsonya készítés elméleti alapjait. Majd felhasználva korábbi ismereteinket, saját gumicukor főzetet készítettünk.
A diákok számításai alapján kerültek a fazékba a megfelelő hozzávalók, ők végezték a méréseket, a kavargatást, az állagpróbát, valamint a színezést is. Végül "formába" is öntötték.
Lehűlés és rövid várakozás után megízleltük a must ízű édességünket.
A program végére kiderült, hogy a befőzés komoly kémiai, biológia és matematikai ismereteket igényel. Tényleg egy boszorkánykonyha kaland volt!
Köszönjük a Nagykőrösi Konzerv Kft. vezetőségének, hogy lehetővé tette a látogatást!
Akik ezt "befőzték":
Bálint Zoltánné, Szűcs Klára, Papné Farkas Ágota, Mészáros Hermina
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése