2020. január 28., kedd

Bűvösvölgyben jártunk

2020.január 23-án iskolánk 45 tanulójának először nyílt lehetősége ellátogatni a Bűvösvölgybe. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által működtetett oktatócentrum – pontos nevén Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ – valóban rászolgál a nevére. Ebben az intézményben kiscsoportos rendszerben, animátorok segítségével ismerkedhetnek meg a diákok a média különböző ágazataival. 
A 9.a és 9.c osztályokat Subáné Kis Anna tanárnő és Suba Csaba tanár úr kísérte el. A központ vállalta a buszos utaztatás szervezését és költségeit. A programon való részvétel egy tanítási napot ölelt fel. 
A diákok a foglalkozásokon kisebb csoportokra osztva, rotációs rendszerben vettek részt. Lehetőség nyílt Híradó és autós üldözéses akciófilm jelenet green box technikás felvételére, rádiós műsor valamit újság szerkesztésére is. Az internetbiztonsággal, cyberbullyinggal kapcsolatos foglalkozás életszerű, mindennapos problémák megoldásában adott ötleteket és megerősítést tanulóinknak. 
Nagyon szórakoztató és egyben tanulságos volt az egész foglalkozás, játszva tanulták meg a diákok mindazt, amit ebben az életkorban lehet és kell tudni a médiáról, a biztonságos internethasználatról. Ráadásként az elkészített videós- és hanganyagokat rendelkezésünkre bocsátották a szervezők. 
Erre az élményalapú oktatási programra rendkívül nagy az érdeklődés, így csak nagy szerencsével lehet bejutni. A túljelentkezés miatt iskolánként, évente csak egy csoportot tudnak fogadni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése