2018. szeptember 24., hétfő

A 9.c osztály nyerte az idei Csömöte Csörtét

Szeptember 21-én pénteken a bejövő osztályok diákjairól szólt a nap a gimnáziumban. A Csömöte napon az első tanítási óra előtt az udvart bohócok, hippik, takarítók és orvosok lepték el, ugyanis ilyen tematika szerint kellett beöltözniük a 7.a, 9.b, 9.c és 9.d osztály diákjainak. A szervező tizenkettedik évfolyamosok leellenőrizték az öltözékeket, majd a tiszakécskei Pallérozón betanult flashmob táncot táncolták el közösen a többi diák legnagyobb örömére. Az első három szünetben már próbatételek várták a csömötéket, így adva meg az alaphangulatot a délutáni versenyhez.

Délután három órakor már a gimnázium udvarán sorakozott a közel száz új diák osztályfőnökeikkel. A szervezők tombolajegyeket osztogattak a nézők soraiba érkező szülőknek, családtagoknak, barátoknak, egykori és jelenlegi gimis diákoknak. Mielőtt megkezdődött a nemes versengés, átadásra került a GIMI-TERASZ, mely egy sárga-kék-piros-zöld színűre festett raklapokból összeállított kerti pihenőhely a gimnázium diákjai számára. A szalagot ünnepélyes keretek között Szabó Balázsné, a Szabó Pipa Kft. képviseletében, az ötletgazda Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea igazgatónő, és a tanuló ifjúság képviseletében Cselóczki Boglárka, DÖK-elnök vágta át. Miután a nézők elfoglalták helyüket a vadonatúj teraszon, elkezdődött a Csömöte Csörte. A versengést négytagú zsűri kísérte figyelemmel: a 12.b osztályfőnöke Oszlánczi Andrea tanárnő, a 12.c osztályfőnöke Bartusné Tóth Nóra tanárnő, az iskola új biológia tanára, Mészáros Hermina, valamint a 12.a osztályfőnöke és DÖK-segítő tanár, Suba Csaba tanár úr. 
A verseny a zenés-táncos produkciók bemutatásával kezdődött, majd az utcai és iskola épületén belüli feladatok kiosztása következett. A vetélkedőből természetesen nem maradhatott ki az új osztályfőnökök tesztelése sem, akiknek furfangos kérdésekre kellett válaszolniuk az osztályuk tanulóival kapcsolatban. A diákok egyéni ügyességi feladatokban mérettek meg egymással. A legviccesebb feladat talán az volt, amikor almával a szájukban kellett a diákoknak egy bonyolult mondatot elmondaniuk úgy, hogy osztályfőnökük megértse a hallottakat. 
Miközben a zsűri összeszámolta a pontokat, a csömöték letették a diákesküt, mellyel hivatalosan is a gimnázium teljes jogú tagjává váltak. A tombolasorsoláson két 5.000 Ft-os papír-írószer csomag talált gazdára. Suba Csaba tanár úr először szóban értékelte a versengést, majd hátulról visszafelé ismertette a rendkívül szoros végeredményt:
4. helyezett a 9.b osztály,
3. helyezett a 9.d osztály,

2. helyezett a 7.a osztály,
és 1. helyezett pedig a 9.c osztály lett.
A győztes csapat egy hatalmas dobostortát és a legnagyobb Csömöte-díjat kapja, a többi osztály sem maradt ajándékok nélkül, hisz ők különböző ízű mignonokat és helyezés alapján a kisebb méretű Csömöte-díjakat vihették magukkal. A délután zárásaként ismét eltáncolták az osztályok a Pallérozós flashmob táncot. 
Ezúton gratulálunk minden résztvevőnek, köszönet a szervezőknek és a zsűrinek a kemény munkáért, a nézőknek pedig a lankadatlan figyelemért és a bátorító tapsokért. Eredményes munkát és sok szép közös élményt kívánunk az új osztályok tanulóinak és osztályfőnökeiknek: Cselóczkiné Tóth Erikának (7.a), Kocsis Szilviának (9.b), Maginé Erdős Veronikának (9.c) és Bányainé Schleisz-Bognár Viktóriának (9.d)!

Ferenc képei (264 fotó): https://flic.kr/s/aHsmsQjUyF
Szabina képei (126 fotó): https://flic.kr/s/aHskJiAQVS 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése