2018. augusztus 31., péntek

Kécskei Pallérozó 2018

Immáron kilencedik alkalommal került megrendezésre az Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium bejövő osztályainak csapatépítő tábora Tiszakécskén. Augusztus 27-28-án több mint 120 új gimis diák vett részt a szórakoztató programokon, melyek során megismerkedhettek egymással és osztályfőnökeikkel.

A Kécskei Pallérozó szinte minden diák számára sok izgalommal, újdonsággal, nevetéssel és sokszínű programokkal teli élmény, ami során mindenki új tapasztalatokkal gazdagodhat és barátságokat köthet. Tizenegy DÖK-ös diák dolgozott a tábor megszervezésén, nagyrészt ők állították össze a programot és a feladatokat. A közös táncot avagy a gólyatáncot Cselóczki Boglárka, Csapó Kinga és Ragó Bernadett (12.a) találták ki, a gólyák pedig kaphatóak voltak a feladatokra, és kifejezetten aktívak voltak.
Az ismerkedős játékok során kezdtek el a csapatok összekovácsolódni: a diákok megtanulták egymás nevét, és mindenkinek mondani kellett magáról néhány tulajdonságot. Utána pedig a feladataikon kezdtek el dolgozni nagy lelkesedéssel és sok kreatív ötlettel. A kötelező feladat a zászló készítése volt, valamint az induló írása megadott szavakból és egy előadás bemutatása különböző témákban (Pókember, Star Wars, Titanic, Harry Potter), népies stílusban.
A délutánt a diákok a strandon töltötték, ahol az osztályok egymás ellen versenyeztek strandfociban, strandrögbiben és vízi sorversenyekben, miközben lelkesen szurkoltak társaiknak. Amikor megszólalt a zene, a diákoknak azonnal a pályához kellett szaladniuk táncolni, és ezt egyszer még a medencében is meg kellett tenniük.


Este Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea igazgatónő köszöntötte az új gimis diákokat, majd Sípos Péter István intézményi lelkész és Nagy István diakónus tartott áhítatot. Az osztályok bemutatták az indulóikat és az előadásokat, amik igazán szórakoztatóra sikerültek. Ezután a szokásos vicces feladatokban vettek részt: volt táncverseny az osztályfőnökökkel, kérdezz-felelek vagy éppen papírhajó hajtogatása egy diák hátán ülve.
Másnap reggel negyed hétkor a DÖK-ösök ébresztették az új rendészetis diákokat az Önkormányzati Üdülő faházaiban. Csípős volt a reggel, a nap még fel sem kelt, de a 9.d-s tanulók pillanatok alatt felpattantak és már készen is álltak az újabb kihívásokra. Ragó Bernadett és Nagy Márton 12.a osztályos tanulók reggeli átmozgató edzésre "invitálták" az osztályt, akik lekocogtak a Tisza-partra és elvégezték a frissítő gyakorlatokat. 
Ezt követően fél kilenckor megindultak az osztályok a Tisza-part felé, ahol különböző feladatok vártak a gólyákra. A mozgalmas délelőttöt Sípos Péter István intézményi lelkész nyitotta meg egy rövid áhítattal.


A négy osztály négy különböző helyszínen kezdte meg a délelőtti csapatépítő feladatok teljesítését. Sípos Peti bácsi különféle közösségi játékokkal készült, Kissné Somogyi Rita tanárnővel íjászkodni lehetett, a DÖK-ösök pedig különböző ügyességi feladatokkal készültek a gólyáknak. Szakál Lóránd vezetésével mindenkinek lehetősége nyílt kipróbálni a sárkányhajózást. Az osztályoknak 45 perc állt rendelkezésükre egy-egy állomáson tartózkodni, a fordulók között pár perces szünetek voltak, és a folyamatosan szóló zene tette hangulatossá a délelőttöt. 

A programok egy óra körül értek véget, a kécskei strandron elfogyasztott ebéd után a tábort az önkormányzati szálláson zártuk. Itt Suba Csaba DÖK-segítő tanár ismertette a következő napok eseményeit, majd az osztályok közötti versenyek eredményeit hirdette ki a Diákönkormányzat elnöke, Cselóczki Boglárka 12.a osztályos tanuló. Még egyszer, utoljára eltáncolták a gólyák a közös táncot és nemsokára a buszok is befutottak.

Köszönettel tartozunk Molnár Attila testnevelés munkaközösség-vezető szervező munkájáért, valamint Szalánczi Péter tanár úrnak és Bányainé Viki néninek a sportesemények levezényléséért. 
Végezetül a hagyományos Tisza-parti osztályképek:

7.a - 6 osztályos képzés, osztályfőnök: Cselóczkiné Tóth Erika (34 fő)

9.b - általános osztály, osztályfőnök: Kocsis Szilvia (33 fő)

9.c - matematika-informatika osztály, osztályfőnök: Maginé Erdős Veronika (24 fő)

9.d rendészeti osztály, osztályfőnök: Bányainé Schleisz-Bognár Viktória (34 fő)

Szöllősi Kitti és Veréb István videós riportokat is készítettek az új diákokkal és osztályfőnökeikkel. A videókat itt nézhetitek meg osztályokra bontva:

7.a osztály

9.b osztály 

9.c osztály

9.d osztály

További fotók Szabó Nikitől itt: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése