2019. december 13., péntek

Az elsősegélynyújtást gyakorolták

Gimnáziumunk a Generali Biztosító által meghirdetett Elsősegély közösségi pályázaton egy 4 órás előadást nyert 50 diák részére. A cél a készségszintű ismeretszerzés, a gyógyítási és mentési tevékenység támogatása. Szeretnénk, hogy minél több diákunk tudjon és merjen segíteni bajba jutott társain, tanárain vagy az utcán egy idegenen is.

A program december 11-én a 4-5-6-7. órában, a díszteremben valósult meg az SOS elsősegély-oktató cég közrerműködésével.  Az előadó Ottucsák Kristóf mentőtiszt volt, aki fiatalos lendületével és a diáksághoz közvetlen hangvételével adta át az ismereteket. A bemutató interaktív volt, a szemléltetéshez önként vállalkozókat hívott a diákok közül. Az újraélesztést az ambubabán egyénileg sokan kipróbálták, a félautomata defibrillátor használatát is megismerték. Az elsősegélyről szóló nyomtatott anyagot megkaptuk, ezt a továbbiakban felhasználjuk.
Az iskola kapott az elsősegélynyújtáshoz nyomtatott szakszerű írott anyagot is, így a továbbiakban bármikor használhatjuk segédanyagként osztályfőnöki órákon, testnevelés órákon vagy biológia órákon.

Az előadás igen hasznos volt annak akinek már van jogosítványa és elsősegély vizsgája, annak aki hamarosan készül erre és mindenkinek aki szeretne segíteni bajba jutott társain. De reméljük ez az a tudás, amire soha nem lesz szükségünk.
Mészáros Hermina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése