2021. február 9., kedd

Boszorkánykonyha-kalandok

 


A pénteki kalandunk a Nagykőrösi Konzerv Kft. telephelyére vezetett. 

A csoportot a cégvezető, Bálint Zoltán fogadta. Rövid előadásából megismertük a lekvár, gumicukor, gyümölcskocsonya készítés elméleti alapjait. Majd felhasználva korábbi ismereteinket, saját gumicukor főzetet készítettünk.

A diákok számításai alapján kerültek a fazékba a megfelelő hozzávalók, ők végezték a méréseket, a kavargatást, az állagpróbát, valamint a színezést is. Végül "formába" is öntötték. 

Lehűlés és rövid várakozás után megízleltük a must ízű édességünket. 

A program végére kiderült, hogy a befőzés komoly kémiai, biológia és matematikai ismereteket igényel. Tényleg egy boszorkánykonyha kaland volt! 

 

Köszönjük a  Nagykőrösi Konzerv Kft. vezetőségének, hogy lehetővé tette a látogatást!


 

 

Akik ezt "befőzték":  

Bálint Zoltánné, Szűcs Klára, Papné Farkas Ágota, Mészáros Hermina

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése