2019. november 13., szerda

Kirándulás Budapesten

November 13-án a Diákönkormányzat szervezésében tizenhat 9-10. évfolyamos diák, Körtvélyesi Dávid tanár úr és Suba Csaba DÖK-segítő tanár Budapestre utazott megkoszorúzni a Nemzeti Múzeum előtt található Arany szoborcsoportot, a Fiumei úti Sírkertben Arany János és tanártársa, Szilágyi Sándor sírját. Ezt követően ellátogattak az Új Köztemetőben található 301-es parcellához is, ahol Nagy Imre nyughelyénél helyeztek el koszorút. 


A nap második felében a csoport a "Tutanhamon - Rejtélye és kincsei" kiállítást tekintették meg. A tárlat körülbelül 2200 négyzetméteren Tutanhamon ókori egyiptomi fáraó sírkamrájának kegytárgyait neves egyiptológusok ellenőrzésével készült hiteles másolatokon keresztül mutatja be.
A 2020. március 1-ig nyitva tartó kiállításon a fáraó sírjának kincseit abban a formában tekinthették meg, ahogyan azokat 1922-ben Howard Carter brit régész egy gyertya pislákoló fényénél először meglátta. A kalandos időutazáson megnézték többek között Tutanhamon halotti maszkját, sírjának fekete sakálszobor-őreit, a kanopusztartó szekrényt és a körülötte lévő usébti szobrokat is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése